Kuusenkerkkä siirappia
Kävin eilen metsässä keräämässä kuusenkerkkiä. Laitoin kerkät yöksi kylmään veteen likoamaan ja tänään keitin ne siirapiksi. Kyllä tuli hyvää =) vaniljajäätelöä ja loraus siirappia nam nam. Ohje meni jotenkin näin:
1,5 l kuusenkerkkiä
2 l vettä
1 kg sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Liotetut kerkät kattilaan ja 2l vettä, keitetään 2-3 tuntia miedolla lämmöllä ja sitten siilataan kerkät pois ja lisätään sokerit liemeen (jäljellä n.1,5 l) ja jatketaan keittämistä n. 1-2 tuntia kunnes sakenee ja tummuu kauniin ruskeaksi. Sitten vaan pullotetaan. Säilytetään jääkaapissa.
1,5 l kuusenkerkkiä
2 l vettä
1 kg sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Liotetut kerkät kattilaan ja 2l vettä, keitetään 2-3 tuntia miedolla lämmöllä ja sitten siilataan kerkät pois ja lisätään sokerit liemeen (jäljellä n.1,5 l) ja jatketaan keittämistä n. 1-2 tuntia kunnes sakenee ja tummuu kauniin ruskeaksi. Sitten vaan pullotetaan. Säilytetään jääkaapissa.
Säilöin osan pulloihin ja osan purkkeihin. En yhtään tiedä kuinka sakeaa siirapista tulee kun se jäähtyy kunnolla ;)
Ihanan vihreitä ja hyväntuoksuisia kerkkiä ♡
Kommentit
Lähetä kommentti